Goriva Q Max

Grupa Petrol predstavila je novu generaciju visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max, od sada dostupnih na svim benzinskim pumpama Grupe u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Hrvatskoj, te Crnoj Gori.

Q MAX 95

Q Max 95

više

Q MAX 100

Q Max 100

više

Q MAX DIESEL

Q Max Diesel

više

Q MAX LPG

Q Max LPG

više

Društvo Petrol najveći je slovenski ponuđač pogonskih, dizelskih i benzinskih goriva s najvećom mrežom prodajnih mjesta. Petrol nudi sva ključna goriva koja kvalitetom premašuju standarde koji vrijede na tržištu, a društvo se istovremeno i odgovorno brine za stalni razvoj ekološki prihvatljivijih goriva te se prilagođava sve strožim ekološkim zahtjevima.

Nova generacija visokokvalitetnih pogonskih goriva Q Max

Nova generacija Q Max goriva zadovoljava najnovije zahtjeve proizvođača motora, trenutno europsko zakonodavstvo te nadmašuje postojeće standarde na tržištima. Najnovija generacija višenamjenskih aditiva, koji se koriste u Q Max gorivima, nudi veću učinkovitost i zaštitu motora, uz istovremeno poboljšanje ekonomičnosti, nižu potrošnju i znatno nižu emisiju štetnih tvari u okoliš. Nova generacija goriva razvijena je u suradnji s uglednom korporacijom Afton Chemical iz Velike Britanije, jednom od vodećih svjetskih proizvođača aditiva.

Kvaliteta goriva Q Max zajamčena je i sveobuhvatnim i opsežnim sustavom provjere, kako u nabavnom, tako i u prodajnom lancu, koje Petrol obavlja u vlastitim, ali i tuđim akreditiranim laboratorijima te konstantnom prilagodbom trendovima i zahtjevima modernih motora.

Učinkovit sustav nadzora kvalitete goriva

Proizvođači i distributeri tekućih goriva u okviru distribucijskog procesa moraju osiguravati sukladnost goriva koja odgovaraju standardima i propisima, a od ključnog značaja je cjelovit nadzor nad kvalitetom goriva. Naime, upravo učinkoviti mehanizmi nadzora osiguravaju dosljedno poštovanje zakonodavstva i standarda s područja kvalitete i zaštite okoliša. Petrol nadzor kvalitete goriva provodi sustavno, i to od izvora nabave, preko postupka manipulacije pa sve do prodajnog mjesta, odnosno do krajnjeg kupca. Dakle, sva goriva koja nudi Petrol podvrgavaju se najmanje trima potpunim ciklusima nadzora te najmanje dvjema slučajnim provjerama.

Državni nadzor, koji na prodajnim mjestima u Bosni i Hercegovini provodi ovlaštena nadzorna kuća, Petrol dopunjava i vlastitim nadzorom goriva, koji se provodi u Petrolovu laboratoriju.

Rad te stručne visokoosposobljene institucije ažurnim analizama omogućuje trenutno djelovanje na tržištu u slučaju eventualnih negativnih odstupanja.