Petrol Q Max 100

Petrol Q Max 100 je novi poboljšani motorni benzin. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamjenskog paketa aditiva.

Petrol Q Max 100 je novi poboljšani motorni benzin. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamjenskog paketa aditiva svjetski priznatog proizvođača aditiva (Afton Chemical VB). Upotreba tih dodataka omogućuje:

  • poboljšanu čistoću usisnih ventila (mercedes M102E i M111 testovi),
  • smanjeno vrijeme otvaranja injektora za ubrizgavanje goriva kao posljedica čišćih površina (testovi na serijskim motorima – mjerenje »LTFT«),
  • niža potrošnja goriva (MVEURO testni ciklus), 
  • manji talog u prostoru za izgaranja (»CEC DF 12+« test),   
  • gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A in D665B testovi),
  • osjetno smanjenje štetnih materija u ispuhivanju  
     

Poređenje Petrol Q Max 100 s uobičajenim motornim benzinima.

Osobina Petrol Q Max 100 Napomene
Moć čišćenja Veća za 100% Na elementima sistema za napajanje s vremenom nastaje talog. Sa karakteristima deterdženta koje posjeduje, gorivo bitno poboljšava čišćenje sistema i tako održava optimalne uslove za djelovanje motora, što osigurava veću snagu motora.
Čistoća injektora za ubrizgavanje U prosjeku 55% manje taloga Talog, koji se zbog visokih pritisaka i temperatura stvaraju na injektorima za ubrizgavanje, slabi raspršivanje goriva. To rezultira nepotpunim sagorjevanjem što povećava potrošnju goriva i smanjuje snagu motora. 
Ekonomičnost vožnje Do 4% niža potrošnja goriva Potrošnja goriva u najvećoj mjeri zavisi o karakteristikama motora, njegovog održavanja i načina vožnje. No, na potrošnju utičemo i gorivom. Čiste površine i nesmetana prohodnost prskalica i kanala mogu značajno smanjiti potrošnju goriva.
Sadržaj neizgorenih CH u auspuhu Niža 74% Optimalni uslovi za sagorjevanje mogu biti ključni u doprinosu za smanjenje štetnih spojeva u auspuhu. Upotreba kvalitetnog goriva ima veliki utjecaj na to.
Sadržaj NOx u auspuhu Niža 32% (kao u gornjem redu)