Petrol Q Max 95

Petrol Q Max 95 je novi poboljšani motorni benzin. Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamjenskog paketa aditiva.

Poboljšanja su dostignuta upotrebom modernog višenamjenskog paketa aditiva svjetski priznatog proizvođača aditiva (Afton Chemical VB). Upotreba tih dodataka omogućuje:

  • poboljšanu čistoću usisnih ventila (mercedes M102E i M111 testovi),
  • smanjeno vrijeme otvaranja injektora za ubrizgavanje goriva kao posljedica čišćih površina (testovi na serijskim motorima – mjerenje »LTFT«),
  • niža potrošnja goriva (MVEURO testni ciklus), 
  • manji talog u prostoru za izgaranja (»CEC DF 12+« test),
  • gotovo potpuna zaštita površina od korozije (ASTM D665A in D665B testovi),
  • osjetno smanjenje štetnih materija u ispuhivanju  
     

Poređenje Petrol Q Max 95 sa uobičajenim motornim benzinima.

Osobina Petrol Q Max 95  Napomene
Moć čišćenja Veća za 100% Na elementima sistema za napajanje s vremenom nastaje talog. Sa karakteristima deterdženta koje posjeduje, gorivo bitno poboljšava čišćenje sistema i tako održava optimalne uslove za djelovanje motora, što osigurava veću snagu motora.
Čistoća injektora za ubrizgavanje U prosjeku 55% manje taloga Talog, koji se zbog visokih pritisaka i temperatura stvaraju na injektorima za ubrizgavanje, slabi raspršivanje goriva. To rezultira nepotpunim sagorjevanjem što povećava potrošnju goriva i smanjuje snagu motora.
Ekonomičnost vožnje Do 4% niža potrošnja goriva  Potrošnja goriva u najvećoj mjeri zavisi o karakteristikama motora, njegovog održavanja i načina vožnje. No, na potrošnju utičemo i gorivom. Čiste površine i nesmetana prohodnost prskalica i kanala mogu značajno smanjiti potrošnju goriva.
Sadržaj neizgorenih CH u auspuhu Niža 74% Optimalni uslovi za sagorjevanje mogu biti ključni u doprinosu za smanjenje štetnih spojeva u auspuhu. Upotreba kvalitetnog goriva ima veliki utjecaj na to.
Sadržaj NOx u auspuhu Niža 32% (kao u gornjem redu)