Automotivi

Petrol već dugi niz godina sarađuje na području
automotiva sa svjetskim priznatim naftnim
preduzećem Chevron.

Početak saradnje sa Chevronom seže u 1994. god., kada je Petrol odabrao tadašnji Texaco za svog partnera za proizvode vlastite robne marke. Početna saradnja oko motornih ulja Petrol se ubrzo proširila i na druge proizvode iz tzv. automobilskog programa.

Tako je Petrol u okviru svojih robnih marki motornih ulja Petrol, ulja za mjenjače i diferencijale GL, traktorskih ulja AGROTRAK i rashladne tečnosti ANTIFRIZ tržio originalne ChevronTexacove proizvode Havoline – ulja za lična vozila, Ursa – ulja za privredna vozila, Geartex – ulja za mjenjače i diferencijale, traktorska ulja Textran i rashladne tečnosti Havoline.

Texaco je vodeće naftno preduzeće koje već godinama intenzivno uvodi tzv. motorna ulja 'fuel economy' - ulja koja štede gorivo. U današnje vrijeme, kada ekologija nije samo stvar prestiža nego i stvar propisa i zakona, takvo ulje daje veliki doprinos smanjenju potrošnje fosilnih goriva, a time i manjim emisijama CO2.

Petrol svake godine povećava paletu najsavremenijih proizvoda.

Najnovija ostvarenja su proizvodi u skladu sa zahtjevima EURO IV (Turbo Diesel Ultra 10W-40, Turbo Diesel 15W-40 i tečnost AdBlue) i posebno motorno ulje za četverotaktne motore skutera - Petrol Scooter 4-T. Osim velikog izbora Petrolove vlastite robne marke, Petrol trži i uvažene robne marke Castrol, Valvoline, Shell i marke drugih svjetskih proizvođača.

»Petrol2Eko« je sistem cjelovitog snabdijevanja automehaničarskih servisa, koji odlikuje čak nekoliko konkurentnih prednosti, a njegov osnovni element predstavlja jednostavno, stručno i efikasno rješavanje teškoća koje su povezane sa istrošenim motornim uljima i drugim uljnim otpacima.