Znanje i podrška

Osiguranje kvalitete Q Max goriva: certifikati i potvrde o akreditaciji

Cjelokupno poslovanje društva Petrol temelji se na ispunjavanju visokih standarda kvalitete – posebno kad je riječ o ponudi goriva na tržištu. Pogledajte koji međunarodni certifikati i potvrde o akreditaciji dokazuju našu kvalitetu.

Od 1997. g. neprestano nadograđujemo i proširujemo svoje sustave normi kvalitete. Društvo Petrol ima certificirane sustave upravljanja kvalitetom (ISO 9001), okolišem (ISO 14001) i energijom (ISO 50001). Nositelji smo certifikata POR za Program odgovornog upravljanja okolišem u obavljanju djelatnosti skladištenja, logistike i maloprodajne mreže benzinskih servisa u Sloveniji.

Tijekom više od 70 godina postojanja Petrol stalno razvija i ulaže u vlastiti stručni kadar. Uz vlastite stručne službe i podršku izgradili smo i očuvali status vodeće naftne institucije u Sloveniji koja značajno utječe na razvoj i stavljanje novih tehnološki najnaprednijih goriva na slovensko tržište. U sklopu skupine Petrol radi Laboratorij Petrol koji je akreditiran prema normi ISO/IEC 17025 za ispitivanje i analize goriva, maziva i kemijskih proizvoda, i Inspekcijsko tijelo koje je akreditirano prema normi ISO/IEC 17020 za nadzor mjerila protoka tekućina, tlaka u gumama i opreme koja radi pod tlakom.

Zahvaljujući vlastitom znanju i iskustvima danas svojim kupcima možemo ponuditi visokokvalitetna aditivirana goriva koja zadovoljavaju sve, pa i najviše tržišne zahtjeve – i zahtjeve korisnika te proizvođača vozila sjedne strane i zahtjeve sve strožih europskih zakona s ciljem smanjenja utjecaja goriva na okoliš s druge strane.

Naši certifikati i potvrde o akreditaciji

Sustav upravljanja kvalitetom
Sustav upravljanja okolišem
Sustav upravljanja energijom
Opći zahtjevi za osposobljenost ispitnih i mjernih laboratorija

Laboratorij Petrol u sklopu matičnog društva Petrol radi kao neovisna i neutralna institucija te obavlja svoje djelatnosti i za potrebe vanjskih naručitelja. Ima 57 akreditiranih metoda.

Procjena suglasnosti: zahtjevi za rad različitih vrsta tijela koja provode inspekciju

U sklopu skupine Petrol radi Inspekcijsko tijelo za nadzor mjerila protoka tekućina, tlaka u gumama i opremi koja radi pod tlakom. U skladu s normom SIST EN ISO/IEC 17020:2012 tijelo ima: 2012, akreditiranih 20 ispitnih metoda za područja nadzora mjerila protoka, tlaka u gumama, opreme pod tlakom, nepropusnosti nepomičnih čeličnih spremnika, nadzor debljine stijenki spremnika za tekuća goriva, mjerenje probojne čvrstoće izolacije spremnika za tekuća goriva i mjerenje buke u prirodnom i životnom okruženju.

Program odgovornog upravljanja okolišem

Na temelju Izvješća o provedbi prihvaćenih obveza iz Svjetske povelje Programa odgovornog upravljanja okolišem Petrol je nositelj certifikata za Program odgovornog upravljanja okolišem u obavljanju djelatnosti skladištenja, logistike i maloprodajne mreže benzinskih servisa u Sloveniji i s time povezanim pravima na upotrebu logotipa..