Znanje i podrška

Samo najbolje za vas: Petrolovi proizvodi sa EQTM certifikatom

Europski certifikat kvalitete EQTM (European Quality Trademark) potvrđuje da konstantno razvijamo naše proizvode s vama, našim korisnicima, na umu. Kako bismo vam mogli ponuditi samo najbolje, stalno ih unapređujemo i tražimo nova inovativna i održiva rješenja.

U skladu sa našom dugogodišnjom posvećenošću kvalitetu, 2022. godine stekli smo certifikat kvaliteta EQTM, European Quality Trademark za odabrane Petrol proizvode, koji dodeljuje Evropsko udruženje za kvalitet (EOQ) sa sjedištem u Briselu.

EQTM certifikat pomaže vam da identifikujete evropske proizvode koji se dokazano mogu pohvaliti izuzetnim kvalitetom koji se stalno razvija. To sada uključuje Vitrex, Petrolovu tečnost za čišćenje vjetrobrana i Q Max, porodicu visokokvalitetnih goriva koja se mogu puniti u našim servisima.

Međunarodni certifikat koji pokazuje kvalitetu proizvoda

EQTM certifikat, koji važi čak tri godine, posmatra pojedinačni proizvod holistički, jer pokriva sve od njegovog razvoja do puta do kupca i stalnih poboljšanja. Posebnost EQTM-a je da, iako se dodjeljuje pojedinačnim proizvodima, cjelokupno poslovanje kompanije se provjerava certifikacijom.

EQTM primaju samo kompanije koje:

  • Mogu dokazati jedinstvenost svog proizvoda.
  • Implementiranim sistemom upravljanja kvalitetom osiguravaju njegov konstantan kvalitet. Oni to moraju stalno pratiti i razvijati kako bi ispunili očekivanja kupaca.

Štaviše: da biste dobili EQTM certifikat, proizvod mora biti:

  • Na tržištu najmanje 3 godine i mora ga razvijati kompanija.
  • Najmanje 60% proizveden u Evropi, u skladu sa nacionalnim i međunarodnim zakonodavstvom.
  • U skladu sa zdravstvenim i ekološkim sigurnosnim zahtjevima.