Q Max 100

Najsuvremeniji motorni benzin „premium” kvalitete s vrlo visokim oktanskim brojem osigurava besprijekorno djelovanje motora u svakom trenutku. Odsad s tehnologijom Dual Action koja omogućuje još veću snagu i zaštitu!

Potražite prodajno mjesto

Dual Action Technology za naprednu zaštitu motora

Još veća snaga i odzivnost motora

100 %-tno uklanjanje naslaga

Još niže emisije i mnogo manje čvrstih čestica u ispuhu

Proizveden za najzahtjevniju vožnju

Premium kvaliteta za najviše zahtjeve motora

Q Max 100 je motorni benzin prilagođen najzahtjevnijim uvjetima korištenja. Dodatno obogaćen paket dodataka s dvostrukim Dual Action Technology  čišćenjem pruža visoku razinu zaštite od trošenja i korozije, štiti od blokiranja ventila i omogućuje besprijekorno djelovanje vašeg motora bez obzira na uvjete korištenja i zahtjevnost.

Visoki oktanski broj za najveću snagu motora

Q Max 100 razlikuje se od drugih motornih benzina po vrlo visokom oktanskom broju, iznad 100. Time sprječavamo nekontrolirana samozapaljenja goriva, tzv. “detonacije”. Ona mogu uzrokovati ozbiljna oštećenja komore izgaranja te značajno utječu na gubitak snage i odzivnosti motora.

Niže emisije i više od 30 % manje čvrstih čestica u ispuhu

Q Max 100 ne sadržava olovo i sumpor. Suvremeni sastav goriva zadovoljava najstrože emisijske standarde za vozila Euro 5 i Euro 6, a pažljivo odabrana kombinacija aditiva najnovije generacije osigurava optimalan proces sagorijevanja kod svih režima rada. Rezultat su gotovo 12 % niže emisije dušikovih oksida i čak 31 % niži sadržaj čvrstih čestica u ispuhu. 

Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Q Max 100 premašuje zahtjeve europskog standarda za motorne benzine EN 228 (SIST EN 228).

Ispitivanja motornog benzina Q Max 100 provedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

  • do 4,1 % manja potrošnja
  • 100 % bolji učinak čišćenja, ostvariv nakon samo nekoliko punjenja
  • potpuna zaštita od blokiranja ventila
  • za 79 % poboljšana zaštita od trošenja površina
  • 100 % bolja zaštita od korozije
  • 11,7 % niže emisije NOx i 31,2 % manje čvrstih čestica (PM).

Često postavljena pitanja

Što je Dual Action Technology i kako može pomoći mojemu motoru?

Pogledajte što omogućuje poboljšani molekularni sastav naših Q Max goriva i na koji način inteligentne molekule s dvostrukim Dual Action Technology djelovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašemu motoru.

Što su aditivi? Kako motor utječe na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke značajke motora utječu na potrošnju goriva? Znate li što su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o suvremenim gorivima i njihovoj uporabi.

 

Pročitajte više

Kako iz nafte nastaje pogonsko gorivo?

Vađenje nafte, rafinerijska obrada, aditiviranje i transport. Pogledajte kako iz sirove nafte nastaje visokokvalitetno pogonsko gorivo kao što je Q Max.

Koliko goriva možete natočiti u spremnik?

Praktičnim testom provjerili smo koliko goriva zaista možete natočiti u spremnik svojeg automobila i zašto ponekad izgleda kao da ste natočili veću količinu od one navedene na deklaraciji.

Kako u Petrolu vodite brigu o kvaliteti?

Pogledajte koji međunarodni certifikati i akreditacijske isprave dokazuju visoke standarde kvalitete koje jamči Petrol kada je riječ o ponudi naših Q Max goriva na tržištu.