Q Max eurosuper 95

Nova generacija našeg motornog benzina od 95 oktana. Zahvaljujući primjeni inovativnih rješenja u molekularnom sastavu dodataka i suvremene tehnologije čišćenja Dual Action Technology, Q Max Eurosuper 95 omogućuje vam maksimalnu učinkovitost rada motora.

Potražite prodajno mjesto

Dual Action Technology za naprednu zaštitu motora

Još veća snaga i odzivnost motora

100 %-tno uklanjanje naslaga

Još niže emisije i manje čvrstih čestica u ispuhu

Prilagođen uporabi u benzinskim motorima

Brže do veće snage i izuzetne odzivnosti motora

Najnoviji, iznimno učinkovit paket tehnološki najsuvremenijih aditiva u novoj generaciji goriva Q Max 95 osigurava besprijekorno ubrizgavanje i raspršivanje goriva, a samim time i optimalno miješanje sa zrakom. Na taj se način povećavaju snaga motora i njegova ubrzanja, smanjuje potrošnja goriva i osigurava visoka pouzdanost rada. Sve to zajedno značajno poboljšava ekonomičnost vožnje.

Još dulji životni vijek, bez naslaga na motoru

Suvremena tehnologija čišćenja Dual Action Technology inteligentnim   molekularnim sastavom osigurava učinkovito uklanjanje već prisutnih naslaga i istodobno sprječava stvaranje novih. U korelaciji s dodatkom protiv korozije, korištenjem goriva Q Max Eurosuper 95 više od 95 % površina ostat će čisto, a životni vijek motora bitno će biti produljen. 

Manje dušikovih oksida i čvrstih čestica u ispuhu

Q Max Eurosuper 95 proizveden je u skladu sa suvremenim ekološkim trendovima i ograničenjima. Zadovoljava najstrože emisijske standarde, kao što su Euro 5 i 6, koji se danas primjenjuju na benzinske motore. Q Max Eurosuper 95 ne sadržava olovo i sumpor, a novim poboljšanim sastavom koji sadržava tehnološki najnaprednije aditive, smanjili smo udio dušikovih oksida i čvrstih čestica za gotovo 14 %. 

Ispitivanja provedena na motorima i terenu

Q Max Eurosuper 95 premašuje zahtjeve europskog standarda za motorne benzine EN 228 (SIST EN 228).

Ispitivanja motornog benzina Q Max Eurosuper 95 provedena su na motorima i terenu te su potvrdila brojna poboljšanja u odnosu na neaditivirana standardna goriva:

  • do 4,1 % manja potrošnja
  • 100 % poboljšana čistoća površina
  • potpuna zaštita od blokiranja ventila
  • za 46 % poboljšana zaštita od trošenja površina
  • 95 % bolja zaštita od korozije
  • 13,6 % niže emisije NOx i 13 % manje udjela čvrstih čestica (PM).

Često postavljena pitanja

Što je Dual Action Technology i kako može pomoći mojemu motoru?

Pogledajte što omogućuje poboljšani molekularni sastav naših Q Max goriva i na koji način inteligentne molekule s dvostrukim Dual Action Technology djelovanjem pružaju nenadmašnu zaštitu vašemu motoru.

Što su aditivi? Kako motor utječe na potrošnju goriva?

Želite li znati na koji način tehničke značajke motora utječu na potrošnju goriva? Znate li što su aditivi? Za vas smo prikupili nekoliko ključnih podataka o suvremenim gorivima i njihovoj uporabi.

 

Pročitajte više

Kako iz nafte nastaje pogonsko gorivo?

Vađenje nafte, rafinerijska obrada, aditiviranje i transport. Pogledajte kako iz sirove nafte nastaje visokokvalitetno pogonsko gorivo kao što je Q Max.

Koliko goriva možete natočiti u spremnik?

Praktičnim testom provjerili smo koliko goriva zaista možete natočiti u spremnik svojeg automobila i zašto ponekad izgleda kao da ste natočili veću količinu od one navedene na deklaraciji.

Kako u Petrolu vodite brigu o kvaliteti?

Pogledajte koji međunarodni certifikati i akreditacijske isprave dokazuju visoke standarde kvalitete koje jamči Petrol kada je riječ o ponudi naših Q Max goriva na tržištu.